WEBSITE CONTINUT

În publicații, în artă și în comunicare, conținutul este informația și experiențele care sunt direcționate către un utilizator final sau către o audiență. Conținutul este "ceva care trebuie să fie exprimat prin intermediul unui anumit mediu, ca discurs, scris sau orice altă artă". Conținutul poate fi difuzat prin intermediul mai multor mijloace media, inclusiv internet, cinema, televiziune, smartphone-uri, CD-uri audio, cărți, cărți electronice, reviste și evenimente live, cum ar fi discursuri, conferințe și spectacole de scenă.

Valoarea conținutului

Conținutul în sine este ceea ce utilizatorul obține valoare. Astfel, "conținutul" se referă la informațiile furnizate prin intermediul mediului, la modul în care au fost prezentate informațiile, precum și la caracteristicile adăugate incluse în mediul în care au fost furnizate aceste informații. Mediul, totuși, oferă utilizatorilor finali o valoare foarte mică sau lipsită de informații și experiențe care alcătuiesc conținutul. Teoria filosofului teoriilor de comunicare Marshall McLuhan a inventat fraza "Mediul este mesajul". În cazul conținutului, canalul prin care se furnizează informațiile, "mediul", afectează modul în care utilizatorul final percepe conținutul, "mesajul".

Autorul, producătorul sau editorul unei surse originale de informații sau experiențe pot sau nu să fie direct responsabili pentru întreaga valoare pe care o obțin ca conținut într-un anumit context. De exemplu, o parte dintr-un articol original (cum ar fi un titlu dintr-o știre) poate fi redată pe o altă pagină web care afișează rezultatele interogării unui motor de căutare al unui utilizator grupate cu titluri din alte publicații de știri și anunțuri conexe. Valoarea pe care titlul inițial o are în acest grup de rezultate de căutare din motorul de căutare ca mediu poate fi foarte diferită de valoarea pe care o avea ca conținut de mesaj în articolul său original.

Conținutul conduce, de asemenea, la influențarea celorlalți în crearea propriului conținut, uneori într-un mod pe care autorul original nu l-a putut sau nu și-l putea planifica sau imagina. Această caracteristică, care adaugă opțiunea de inovare a utilizatorilor într-un mediu, înseamnă că utilizatorii își pot dezvolta propriul conținut din conținutul existent.

WEBSITE CONTINUT

Efecte tehnologice asupra conținutului

În mod tradițional, conținutul a fost editat și adaptat publicului prin intermediul editorilor de știri, al autorilor și al altor tipuri de creatori de conținut. Cu toate acestea, nu întregul conținut al informațiilor necesită creații sau editări creative. Prin evoluțiile tehnologice recente, adevărul se găsește în ideea filosofului Marshall McLuhan despre un sat global; noile tehnologii permit mișcarea instantanee a informațiilor de la fiecare colț până la fiecare punct și, în același timp, a determinat globul să fie contractat într-un sat prin tehnologie electrică, cum ar fi telefoanele inteligente și senzorii automați. Aceste noi tehnologii pot înregistra evenimente de oriunde pentru publicare și conversie pentru a ajunge la o audiență globală prin diferite canale de internet, cum ar fi YouTube. Astfel de informații înregistrate sau transmise și imagini vizuale pot fi denumite conținut. Conținutul nu mai este un produs al unor surse reputate; noua tehnologie a făcut ca sursele primare de conținut să fie mai ușor accesibile tuturor. De exemplu, un videoclip al unui politician care dă un discurs în comparație cu un articol scris de un reporter care a asistat la discurs.

Tehnologia de producție și livrare a mass-media poate spori potențialul conținutului prin formatarea, filtrarea și combinarea surselor originale de conținut pentru publicul nou cu contexte noi. Cea mai mare valoare pentru o anumită sursă de conținut pentru o anumită audiență se regăsește adesea printr-o astfel de redresare electronică a conținutului, din punct de vedere dinamic și în timp real, ca tendințele care îi alimentează interesul. Mai puțin accentul pe valoarea din conținutul stocat pentru posibila utilizare în forma sa originală, și mai mult accent pe repetarea, reutilizarea și redistribuirea rapidă a determinat mulți editori și producători media să-și vadă funcția primară mai puțin ca originari și mai mult ca transformatori ai conținutului. Astfel, se constată că instituțiile care se concentrează pe publicarea materialelor tipărite publică acum baze de date și software pentru a combina conținutul din diferite surse pentru o varietate mai largă de public.

Critică

În timp ce marketingul și interesele mass-media au adoptat în general termenul "conținut", unii scriitori se plâng de ambiguitatea inerentă a termenului. Alții afirmă că termenul devaluează munca autorilor sau creează o analogie falsă a informațiilor ca obiecte materiale care împiedică orice discuție folosind cuvântul, iar alții susțin că subliniază munca autorilor.