SITEURI UMOR

Istoria umorului pe Internet începe împreună cu Internetul însuși. Inițial, internetul și precursorii, LAN-urile și rețelele WAN, au fost folosite doar ca un alt mijloc de difuzare a glumelor și a altor tipuri de umor, în plus față de cele tradiționale ("cuvântul oral", presa scrisă, înregistrarea sunetului, radioul, filmul și televiziunea ). În timp ce tehnologia de comunicare electronică a progresat, jokerii au profitat de grupurile de știri ARPANET, e-mail, Usenet (de ex. Rec.humor și alt.humor), sisteme de buletine de bord, ... și, în final, World Wide Web . Treptat, s-au dezvoltat noi forme de umor, pe baza noilor posibilități oferite de mijloacele electronice de comunicare. O formă populară de umor pe internet se găsește sub forma unor "meme de internet". "Memes" sunt aproape asemănătoare cu o glumă din interiorul internetului, odată ce o meme este suprautilizată până la punctul în care nu se obține umor, se consideră "mort" sau "învechit".

Impactul asupra umorului

În mod similar cu alte inovații tehnice (de la tipărire la televiziune), Internetul a sporit semnificativ viteza și amploarea propagării umorului în întreaga lume. Gluma este un tip de meme de internet difuzat frecvent. Este binecunoscut faptul că glumele transmise oral și alte tipuri de folclor suferă evoluții și mutații. Internetul accelerează și globalizează aceste procese.

O întrebare frecventă despre rec.humor a dat următoarea descriere a limbii în cheek cum au fost propagate glume în epoca grupurilor de știri:

  •         Cineva face gluma.
  •         Joke se răspândește la aproximativ 50 de persoane.
  •         Cineva o posta la rec.humor.
  •         Zece mii de oameni au citit gluma pe rec.humor.
  •         Opt sute dintre acești oameni repetă glumă pe cineva.
  •         Douăzeci de acești oameni sunt destul de clueless pentru a repune gluma la rec.humor, aparent lipsind fie abilitățile de lectură pentru a fi văzut-o prima dată, capacitatea de recunoaștere a modelului de bază pentru ao identifica în ultimele zece repetări sau pe termen scurt amintiți-vă că este din nou aceeași glumă.
  •         Reveniți la pasul 4, aproximativ zece ori.
  •         Repetați de la pasul 3 la fiecare două luni.

Pe de altă parte, spre deosebire de mijloacele tehnice anterioare, internetul în ansamblu elimină cenzura și autocenzura umorului. De exemplu, înainte de Internet, glumele extrem de bolnavi, cum ar fi glumele moarte pentru bebeluși, au fost aproape exclusiv răspândite pe cale orală.

Internetul a încețoșat liniile dintre scris și vorbit în termeni de utilizare a limbii și directitate a vorbirii, între ceea ce este permis în privat și în public. De asemenea, YouTube a distrus distincția dintre o glumă vorbită și cea înregistrată, prin faptul că naratorul este de fapt prezent.

Limor și Lemish observă că umorul internetului face parte din cultura participativă, în care "consumatorii" glumelor pot să facă reciproc prin generarea și transmiterea umorului, adică acționând ca "producători" și "distribuitori".

SITEURI UMOR

Noi tipuri de umor

Noile posibilități oferite de mijloacele electronice de comunicare au dat naștere unor noi tipuri de umor. Un exemplu timpuriu al acestor lucruri este arta ASCII plină de umor. În timp ce precursorul artei ASCII, "artwriting", a fost cunoscut de la secolul al XIX-lea, a fost disponibil pentru puțini. În timp ce arta ASCII, inclusiv cea prostească, a devenit omniprezentă în blocuri siglate în panouri de discuții și e-mailuri. Putem găsi câteva exemple prostești în Dosarul Jargon, care menționează, de asemenea, subgresele umorului artei ASCII: punți pe numele literelor / caracterelor (de exemplu, dacă se citește "B" ca "albina" și caracterul caret (^ morcov ", se poate crea un rebus de artă ASCII pentru o" albină într-un patch de morcov ") și poze cu" vaci stupide ".

Abilitatea de a manipula cu ușurință imagini și clipuri video, combinate cu ușurința difuzării acestora prin Internet, au introdus noi forme de umor grafic, cum ar fi lolcats, demotivatoare și animații amuzante.