SITEURI MIRROR

Site-urile sau oglinzile mirror sunt replici ale altor site-uri web. Astfel de site-uri web au URL-uri diferite de site-ul original, dar găzduiesc conținut identic sau aproape identic. Scopul principal al oglinzilor benigne este de a reduce adesea traficul în rețea, de a îmbunătăți viteza de acces, de a îmbunătăți disponibilitatea site-ului original sau de a oferi o copie de rezervă în timp real a site-ului original. Site-urile rău intenționate pot încerca să fure informații despre utilizatori, să distribuie programe malware sau să profite de conținutul site-ului original, printre alte utilizări.

Exemple

Exemple de site-uri cu oglinzi notabile sunt KickassTorrents, Pirate Bay, WikiLeaks, site-ul Agenției pentru Protecția Mediului și Wikipedia. Exemple de site-uri web în care o parte a site-ului este oglindită sunt proiecte gratuite și software open source, cum ar fi GNU, în special distribuții Linux cum ar fi Debian și Fedora; astfel de proiecte oferă oglinzi ale site-urilor de descărcare (de la cele care se așteaptă să aibă o încărcătură ridicată), dar nu oglindesc în mod necesar principalele site-uri web.

Ocazional, unii oameni vor folosi software-ul web oglindă pentru a produce haldele statice ale site-urilor existente, precum BBC's Top Gear și RedFlagDeals.
Din 2009 până în 2014, Moneysavingexpert a avut un site de oglindă static găzduit pe un site de hosting gratuit.

SITEURI MIRROR

Oglinzi rău intenționate

Există cazuri cunoscute de site-uri cu oglindă care încearcă să obțină informații sensibile sau să distribuie programe malware utilizatorilor săi. Alte tipuri de oglinzi rău intenționate ar putea încerca să obțină profit din conținutul altor site-uri web, să identifice utilizatorii sau să manipuleze conținutul site-ului web.