SITEURI JOCURI ONLINE

Un joc online este un joc video care este redat parțial sau în principal pe Internet sau pe orice altă rețea de calculatoare disponibilă. Jocurile online sunt omniprezente pe platformele moderne de jocuri, inclusiv pe PC-uri, console și dispozitive mobile, și acoperă numeroase genuri, printre care și shooters pentru prima persoană, jocuri de strategie și jocuri MMORPG.

Designul jocurilor on-line poate varia de la medii simple bazate pe text la încorporarea graficelor complexe și a lumilor virtuale. Existența componentelor online într-un joc poate varia de la a fi elemente minore, cum ar fi un leaderboard online, la a fi parte a gameplay-ului de bază, cum ar fi jocul direct împotriva altor jucători. Multe jocuri online își creează propriile comunități online, în timp ce alte jocuri, în special jocuri sociale, integrează comunitățile existente ale jucătorilor din viața reală.

Cultura jocurilor online se confruntă, uneori, cu critici pentru un mediu care ar putea promova propagarea cibernetică, violența și xenofobia. Unii sunt, de asemenea, îngrijorați de dependența de jocuri sau de stigmatizarea socială. Jocurile online au atras jucători dintr-o varietate de vârste, naționalități și ocupații. Conținutul jocurilor online poate fi studiat, de asemenea, în domeniul științific, în special a interacțiunilor jucătorilor în cadrul societăților virtuale în legătură cu comportamentul și fenomenele sociale din viața de zi cu zi. Sa argumentat că, deoarece jucătorii unui joc on-line sunt străini unul altuia și au o comunicare limitată, experiența jucătorului individual într-un joc online nu este în mod esențial diferită de cea a jocului cu jucători de inteligență artificială. Jocurile online au, de asemenea, problema de a nu fi jucate permanent, spre deosebire de jocurile de vânzare cu amănuntul achiziționate, deoarece acestea necesită servere speciale pentru a funcționa.

SITEURI JOCURI ONLINE

Istorie

Istoricul jocurilor online datează din primele zile ale rețelelor de calculatoare bazate pe pachete în anii 1970. Un exemplu mai devreme de jocuri online sunt MUD-urile, inclusiv primul MUD1, care a fost creat în 1978 și inițial a fost limitat la o rețea internă înainte de a deveni conectat la ARPANet în 1980. Jocurile comerciale au urmat în următorii zece ani, cu Insulele Kesmai, primul joc comercial online, de debut în 1984, precum și mai multe jocuri grafice, cum ar fi jocurile de acțiune MSX LINKS în 1986; simulatorul de zbor Air Warrior în 1987 și jocul online Go de la Famicom în 1987. Disponibilitatea rapidă a internetului în anii 1990 a dus la o extindere a jocurilor online, cu titluri notabile, inclusiv Nexus: The Kingdom of the Winds (1996), Quakeworld (1996), Ultima Online (1997), Lineage (1998), Starcraft (1998), Counter-Strike (1999) și EverQuest (1999). De asemenea, consolele de jocuri video au început să primească caracteristici de rețea online, cum ar fi Modemul Famicom (1987), Sega Meganet (1990), Satellaview (1995), SegaNet (1996), PlayStation 2 (2000) și Xbox (2001). În urma îmbunătățirilor în ceea ce privește viteza conexiunilor, evoluțiile mai recente includ popularizarea de noi genuri, cum ar fi jocuri sociale și noi platforme, cum ar fi jocurile mobile.

Date demografice

Presupunerea că jocurile online sunt în general populate în principal de bărbați a rămas oarecum corectă de ani de zile. Statisticile recente încep să diminueze mitul dominării masculine în cultura jocurilor. Deși un număr mondial de jucători de sex masculin încă mai domină asupra femeilor (52% până la 48%); femeile au reprezentat mai mult de jumătate din jucătorii anumitor jocuri.

Raportul Prognoza pieței jocurilor online estimează că veniturile din jocuri online vor atinge 35 miliarde USD până în 2017, în creștere de la 19 miliarde USD în 2011.

Jocuri online

În anii 1990, jocurile online au început să se deplaseze dintr-o gamă largă de protocoale LAN (cum ar fi IPX) și pe Internet folosind protocolul TCP / IP. Doom a popularizat conceptul de deathmatch, în care mai mulți jucători se luptă unul cu celălalt cap-la-cap, ca o nouă formă de joc online. Deoarece Doom, multe jocuri de shooter pentru prima persoană conțin componente online pentru a permite jocul de stil deathmatch sau arena. Și, prin popularitate, jocurile de tip shooter pentru prima persoană devin din ce în ce mai răspândite în întreaga lume. Genurile de jocuri care se joacă la competițiile mai populare sunt Counter-Strike, Halo, Call of Duty: Warfare avansate, Turneu Quake Live și Unreal. Competițiile au o gamă de câștiguri de la bani la hardware.

Extinderea shooter-eroilor, un subgreut de jocuri shooter, sa întâmplat în 2016, când mai mulți dezvoltatori au lansat sau au anunțat jocul lor online de erou shooter (Battleborn, Overwatch și Paladins).