SITEURI GUVERNAMENTALE

Un guvern este sistemul sau grupul de oameni care guvernează o comunitate organizată, adesea un stat.

În cazul definiției sale asociative ample, guvernul constă, în mod normal, din legislatură, executiv și judecătorie. Guvernul este un mijloc prin care se aplică politicile organizaționale, precum și un mecanism de determinare a politicilor. Fiecare guvern are un fel de constituție, o declarație a principiilor și filozofiei sale de guvernare. De obicei, filosofia aleasă este un echilibru între principiul libertății individuale și ideea de autoritate de stat absolută (tirania).

Deși toate tipurile de organizații au guvernare, cuvântul guvern este adesea utilizat mai specific pentru a se referi la aproximativ 200 de guverne naționale independente de pe Pământ, precum și la organizații subsidiare.

Formele de guvernare predominante din punct de vedere istoric includ monarhia, aristocrația, timocrația, oligarhia, democrația, teocrația și tirania. Principalul aspect al oricărei filosofii a guvernării este cum se obține puterea politică, cele două forme principale fiind concursul electoral și succesiunea ereditară.

SITEURI GUVERNAMENTALE

Definiții și etimologie

Un guvern este sistemul care guvernează un stat sau o comunitate.

Cuvântul guvern derivă, în cele din urmă, din verbul guvernamω (kubernáo) (sensul de a conduce cu gubernaculum (cârma), sensul metaforic fiind atestat în nava statului Platon).

Enciclopedia Columbiei definește guvernul ca fiind "un sistem de control social în care dreptul de a face legi și dreptul de a le impune este atribuit unui anumit grup din societate".

Deși toate tipurile de organizații au guvernare, cuvântul guvern este adesea folosit mai specific pentru a se referi la aproximativ 200 de guverne naționale independente de pe Pământ, precum și la organizațiile lor subsidiare.

În Commonwealth of Nations, cuvântul guvern este utilizat și mai restrictiv pentru a se referi la minister (executiv colectiv), un grup colectiv de oameni care exercită autoritatea executivă într-un stat sau, metonymic, la cabinetul de guvernământ, ca parte a executivului.

În cele din urmă, guvernul este, de asemenea, uneori folosit în limba engleză ca un sinonim pentru guvernare.

Istorie

Stiinte Politice

În domeniul științei politice, a fost mult timp obiectivul de a crea o tipologie sau o taxonomie a politicilor, deoarece tipologiile sistemelor politice nu sunt evidente. Este deosebit de important în domeniile politic al politicilor comparative și al relațiilor internaționale. Ca toate categoriile discutate în cadrul formelor de guvernământ, limitele clasificărilor guvernamentale sunt fluide sau necorespunzătoare.

În mod superficial, toate guvernele au o formă oficială sau ideală. Statele Unite sunt o republică constituțională, în timp ce fosta Uniune Sovietică era o republică socialistă. Cu toate acestea autoidentificarea nu este obiectivă și, după cum argumentează Kopstein și Lichbach, definirea regimurilor poate fi dificilă. De exemplu, alegerile reprezintă o caracteristică definitorie a unei democrații electorale, dar în practică alegerile din fosta Uniune Sovietică nu au fost "libere și corecte" și au avut loc într-un stat unic. Voltaire a susținut că "Sfântul Imperiu Roman nu este nici Sfânt, nici Roman, nici imperiu". Multe guverne care se numesc în mod oficial o "republică democratică" nu sunt democratice, nici republică; acestea sunt, de obicei, o dictatură de facto. Dictaturile comuniste au fost în mod special predispuse să folosească acest termen. De exemplu, numele oficial al Nordului Vietnam era "Republica Democratică Vietnam". China folosește o variantă, "Republica Populară Chineză". Astfel, în multe clasificări practice nu ar fi considerat democratic.

Identificarea unei forme de guvernare este, de asemenea, dificilă, deoarece multe sisteme politice provin ca mișcări socio-economice și sunt apoi transmise în guverne de către părți care se numesc după aceste mișcări; toate cu ideologii politice-concurente. Experiența cu aceste mișcări la putere și legăturile puternice pe care le pot avea cu anumite forme de guvernare le pot determina să fie considerate ca forme de guvernare în sine.

Alte complicații includ non-consensul general sau intenționarea deliberată de "denaturare sau prejudecată" a definițiilor tehnice rezonabile ale ideologiilor politice și ale formelor asociate de guvernare, datorită naturii politicii din epoca modernă. De exemplu: Semnificația "conservatorismului" în Statele Unite nu are prea multe în comun cu modul în care definiția cuvântului este folosită în altă parte. După cum remarcă Ribuffo, "ceea ce americanii numesc acum conservatorismul o mare parte a lumii numește liberalismul sau neoliberalismul". Începând cu anii 1950, conservatorismul din Statele Unite a fost în principal asociat cu Partidul Republican. Cu toate acestea, în timpul perioadei de segregare, mulți sud-democrați erau conservatori și au jucat un rol-cheie în Coaliția Conservatoare care a controlat Congresul din 1937 până în 1963.

Social-politic ambiguitate

Fiecare țară din lume este condusă de un sistem de guvernare care combină cel puțin trei sau mai multe atribute politice sau economice. În plus, opiniile diferă de la persoanele fizice la tipurile și proprietățile guvernelor care există. "Nuanțele de gri" sunt obișnuite în orice guvern și clasificarea corespunzătoare. Chiar și cele mai liberale democrații limitează activitatea politică rivală într-o măsură sau alta, în timp ce dictaturile cele mai tiranice trebuie să organizeze o bază largă de susținere, creând astfel dificultăți pentru a "spiona" guvernele în categorii înguste. Exemplele includ pretențiile Statelor Unite ca fiind o plutocrație mai degrabă decât o democrație, deoarece unii alegători americani cred că alegerile sunt manipulate de super-PAC bogați.

Momentul și locul în care se manifestă fenomenul guvernării umane este pierdut în timp; totuși, istoria înregistrează formațiunile guvernelor timpurii. Acum aproximativ 5000 de ani, au apărut primele orașe mici. Pe parcursul celui de-al treilea mileniu al doilea mileniu î.en, unele dintre acestea s-au dezvoltat în zone mai mari guvernate: Sumer, Egiptul Antic, Civilizația din Valea Indusului și Civilizația Râului Galben.

Dezvoltarea proiectelor de agricultură și controlul apei a fost un catalizator pentru dezvoltarea guvernelor. Timp de multe mii de ani, când oamenii erau vânători și fermieri de mici dimensiuni, oamenii trăiau în comunități mici, non-ierarhice și autosuficiente. Ocazional, un șef al unui trib a fost ales prin diferite ritualuri sau teste de forță pentru a-și conduce tribul, uneori cu un grup de triburi bătrâni ca un consiliu. Abilitatea umană de a comunica cu exactitate informațiile abstracte și învățate a permis oamenilor să devină din ce în ce mai eficace în agricultură, ceea ce a permis creșterea densităților populației. David Christian explică modul în care acest lucru a dus la statele cu legi și guverne:

    Dat fiind faptul că populațiile agricole s-au adunat în comunități mai mari și mai dense, interacțiunile dintre diferitele grupuri au crescut și presiunea socială a crescut până când, într-o paralelă izbitoare cu formarea stelelor, au apărut brusc noi structuri, împreună cu un nou nivel de complexitate. Ca și stelele, orașele și statele reorganizează și energizează obiectele mai mici din câmpul lor gravitațional.
    - David Christian, p. 245, Hărți ale timpului