SITEURI COMPARARE

Un site de comparare pentru cumpărături, numit uneori un site de comparație a prețurilor, un instrument de analiză a prețurilor, un agent de comparație, un shopbot sau un motor de comparație, este un motor de căutare vertical pe care cumpărătorii îl utilizează pentru a filtra și compara produsele în funcție de preț, caracteristici, recenzii și alte criterii. Cele mai multe site-uri de comparație cumpără agregate lista de produse de la mai mulți comercianți cu amănuntul diferite, dar nu vând în mod direct produsele în sine, în schimb câștiga bani de la acorduri de marketing afiliat. În Regatul Unit, aceste servicii au realizat venituri între 780 milioane și 950 milioane lire sterline în 2005. Astfel, comerțul electronic a reprezentat o pondere de 18,2% din cifra de afaceri totală în Marea Britanie în 2012. Vânzările online reprezintă deja 13% din economia totală a Regatului Unit și se așteaptă să crească până la 15% până în 2017. Există o mare contribuția comparării site-urilor de cumpărături în extinderea industriei de comerț electronic curent.

Istorie

Primul agent de comparație, recunoscut pe scară largă, a fost BargainFinder, dezvoltat de Andersen Consulting (acum Accenture). Echipa, condusă de cercetătorul Bruce Krulwich, a creat BargainFinder în 1995 ca experiment și a publicat-o on-line fără avertizare prealabilă către site-urile de comerț electronic care au fost comparate. Primul agent comercial, numit Jango, a fost produs de Netbot, companie de pornire din Seattle, fondată de profesorii de la Universitatea din Washington, Oren Etzioni și Daniel S. Weld; Netbot a fost achiziționat de portalul Excite la sfârșitul anului 1997. Junglee, un start-area din zona Bay-ului, a fost de asemenea pionier cu tehnologia de comparație și a fost în curând achiziționat de Amazon.com. Alți agenți de comparație timpurie au inclus pricewatch.com și killerapp.com. NexTag, o altă intrare în comparație cu cumpărăturile, a fost numită în topul celor mai importante 50 de site-uri ale revistei Times din 2008.

În jurul anului 2010, site-urile de comparare a prețurilor și-au găsit drumul spre piețele emergente. Mai ales Asia de Sud-Est a fost un loc pentru numeroase site-uri de comparație noi. A început în 2010 cu compania ComparXpress din Singapore, iar în anii următori companii ca Baoxian (China), Jirnexu (Malaysia) și AskHanuman urmat.

Între timp, pe piețele dezvoltate, Google a fost acuzat că a promovat Froogle și înlocuirea acestuia, cum ar fi numai Google Shopping cu destinație de plasare, în comparație cu concurenții în rezultatele căutării, ducând traficul către alte site-uri și conducând unele afacerile. Comisia Europeană a inițiat o anchetă în 2010, care a încheiat în iulie 2017 o amendă de 2,42 miliarde de euro împotriva societății-mamă Alphabet și un ordin de modificare a practicilor sale în termen de 90 de zile.

SITEURI COMPARARE

Agent de comparație comparativ

În prima etapă de dezvoltare din 1995 până în 2000, agenții de comparație au inclus nu numai compararea prețurilor, ci și serviciile de rating și revizuire pentru furnizorii și produsele online. În total, au existat trei categorii largi de servicii de comparare a cumpărăturilor.

Ulterior, prin fuziuni și achiziții, multe servicii au fost consolidate.
Servicii

În 1998 și 1999, diferite firme au dezvoltat tehnologie care caută site-urile cu amănuntul pentru prețuri și le-a stocat într-o bază de date centrală. Utilizatorii ar putea apoi să caute un produs și să vadă o listă cu comercianții cu amănuntul și prețurile pentru acel produs. Agenții de publicitate nu au plătit pentru a fi listate, ci au plătit pentru fiecare clic pe un preț. Prețurile pe străzi, înființate în 1997, au fost o companie foarte timpurie în acest spațiu; a inventat grafice de prețuri și alerte prin e-mail în 1998.