SITE PUBLICITATE

Site-ul de publicitate clasificat este o formă de publicitate care este deosebit de frecventă în ziare, online și alte periodice care pot fi vândute sau distribuite gratuit. Anunțurile clasificate sunt mult mai ieftine decât anunțurile de afișare mai mari utilizate de întreprinderi, deși publicitatea pe bază de anunțuri este mai răspândită.

Publicitate pe ziare

Reclamele dintr-un ziar sunt de obicei scurte, deoarece sunt percepute de linia sau cuvântul și sunt o coloană de ziar lărgită.

Publicațiile care tipăresc știri sau alte informații au adesea secțiuni de anunțuri clasificate; există și publicații care conțin doar anunțuri. Anunțurile sunt grupate în categorii sau clase, cum ar fi "pentru vânzare-telefoane", "aparate de bucătărie dorite" și "servicii-instalații sanitare", prin urmare termenul "clasificat". Anunțurile clasificate se încadrează, în general, în două tipuri: persoanele care fac publicitate vânzărilor de bunuri personale și reclame ale companiilor locale. Unele companii utilizează anunțuri clasificate pentru a angaja noi angajați.

O problemă cu publicitatea clasificată în ziare este că nu permite imagini, chiar dacă anunțurile grafice, care permit imagini, pot fi găsite în secțiunea clasificată.

Evoluţii

În ultimii ani, termenul de "publicitate clasificată" sau "anunțuri clasificate" sa extins de la simțul publicității tipărite în periodice, pentru a include tipuri similare de publicitate în domeniul serviciilor informatice, radio și chiar televiziune, în special televiziune prin cablu, , acestea din urmă aparând de obicei foarte devreme în orele de dimineață.

La fel ca majoritatea tipurilor de materiale tipărite, anunțul clasificat și-a găsit drumul spre Internet, deoarece ziarele și-au luat anunțurile clasificate online, iar grupurile noi au descoperit avantajele publicității clasificate.

Anunțurile clasificate pe internet nu utilizează în mod obișnuit modele de stabilire a prețurilor, astfel încât acestea tind să fie mai lungi. De asemenea, ele pot fi căutate, spre deosebire de materialele tipărite, au tendința de a fi locale și pot stimula un sentiment mai mare de urgență, ca urmare a structurii lor zilnice și a sferei largi de audiență. Datorită naturii lor de autoreglementare și a structurilor cu costuri reduse, unele companii oferă anunțuri gratuite pe plan internațional. Alte companii se concentrează în principal pe regiunea locală locală, în timp ce alte zone urbane sunt acoperite prin utilizarea codurilor poștale. Craigslist.org a fost unul dintre primele site-uri clasificate online și a devenit cea mai mare sursă clasificată, aducând peste 14 milioane de vizitatori unici pe lună, conform comScore Media Metrix. Un număr tot mai mare de site-uri și companii au început pentru a oferi piețe specializate clasificate online, catering pentru produse și servicii de nișă de piață, cum ar fi bărci, piane, animale de companie și servicii pentru adulți, printre altele. În multe cazuri, aceste servicii specializate oferă capabilități de căutare mai bune și mai bine direcționate decât motoarele de căutare generală sau serviciile clasificate generale.

Un număr de servicii online numite agregatori accesează cu crawlere și agregate anunțuri din surse precum blogurile și feedurile RSS, spre deosebire de a se baza pe înregistrările trimise manual.

În plus, alte companii oferă servicii și instrumente de publicitate online pentru a ajuta membrii să conceapă anunțuri online utilizând șabloane de anunțuri profesionale și apoi să distribuie automat anunțurile finalizate către diferitele directoare de anunțuri online, ca parte a serviciului lor. În acest sens, aceste companii acționează atât ca furnizor de servicii de aplicații, cât și ca platformă de distribuire a conținutului. Anunțurile sociale reprezintă o nișă tot mai mare.

SITE PUBLICITATE

Statistici

În 2003, piața pentru anunțurile clasificate în Statele Unite a fost de 15,9 miliarde de dolari (ziare), 14,1 miliarde de dolari (online), potrivit cercetătorului de piață Classified Intelligence. Piața globală a anunțurilor clasificate în 2003 a fost estimată la peste 100 de miliarde de dolari. Poate din cauza lipsei unui standard de raportare, statisticile de piață diferă în funcție de piața totală a anunțurilor clasificate pe internet. Grupul Kelsey Research a afișat anunțuri clasificate online ca fiind în valoare de 13,3 miliarde de dolari, în timp ce Jupiter Research a oferit o apreciere conservatoare de 2,6 miliarde de dolari începând cu 2005, iar Biroul de publicitate interactivă a înregistrat valoarea netă a veniturilor clasificate online la 2,1 miliarde de dolari 2006.

Venitul ziarului din anunțurile de anunțuri scade continuu pe măsură ce anunțurile pe internet cresc. Publicitatea clasificată la unele lanțuri mari de ziare a scăzut cu 14% până la 20% în 2007, în timp ce traficul către site-uri clasificate a crescut cu 23%.

Pe măsură ce se dezvoltă sectorul publicitar clasificat online, accentul se pune tot mai mult pe specializare. Piețele verticale pentru anunțuri se dezvoltă rapid împreună cu piața generală a site-urilor cu anunțuri publicitare. Ca și motoarele de căutare, site-urile clasificate sunt adesea specializate, cu site-uri care oferă platforme de publicitate pentru piețele de nișă ale cumpărătorilor sau vânzătorilor.