RETELE SITEURI

O rețea afiliată acționează ca un intermediar între editorii (afiliații) și programele afiliate ale comercianților. Permite editorilor site-urilor web să găsească și să participe mai ușor la programele afiliate care sunt potrivite pentru site-ul lor (și astfel să genereze venituri din aceste programe) și permite site-urilor care oferă programe afiliate (de obicei comercianții online) să ajungă la o audiență mai largă prin promovarea programelor afiliate tuturor editorilor care participă la rețeaua de afiliați.

Rețelele afiliate tradiționale permit comercianților să ofere editorilor o parte din veniturile generate de comerciant de la vizitatorii site-ului editorului sau o taxă pentru fiecare vizitator de pe site-ul editorului care completează o anumită acțiune (efectuarea unei achiziții, înregistrarea pentru un buletin informativ , etc.). Majoritatea programelor comerciale au un model de venituri, spre deosebire de un model de taxă pe acțiune.

Pentru comercianți, serviciile și beneficiile rețelelor de afiliere pot include tehnologia de urmărire, instrumentele de raportare, procesarea plăților și accesul la o bază vastă de editori. Pentru afiliați, serviciile și beneficiile pot include simplificarea procesului de înregistrare pentru unul sau mai multe programe de afiliere ale comercianților, instrumente de raportare, acces la API-urile produselor și agregarea plăților.

Afiliații sunt, în general, capabili să se alăture gratuit rețelelor afiliate, în timp ce în general există o taxă pentru participarea comercianților. Rețelele afiliate tradiționale ar putea percepe o taxă inițială de instalare și / sau o taxă de membru recurentă. Este, de asemenea, obișnuit ca rețelele afiliate să perceapă comercianților un procent din comisioanele plătite afiliaților, acest lucru fiind cunoscut ca o "depășire" și se plătește în plus față de comisia afiliată.

RETELE SITEURI

Rețea de performanță

Pe lângă rețelele tradiționale, există și rețele de performanță. Rețelele de performanță sunt, de obicei, rețele care, pe lângă promoțiile bazate pe performanță, oferă și publicitate grafică bazată pe CPM sau CPC. Rețelele de performanță, pe de altă parte, sunt adesea așa-numitele "oameni de rând", care sunt ei înșiși afiliați ai comercianților prin intermediul rețelelor tradiționale de afiliere.