PAGINI WEB PERSONALE

Paginile web personale sunt pagini web create în întreaga lume, create de o persoană fizică, pentru a conține conținut de natură personală, mai degrabă decât conținut referitor la o companie, o organizație sau o instituție. Paginile web personale sunt utilizate în principal pentru scopuri informative sau de divertisment, dar pot fi folosite și pentru marketingul carierei personale (conținând o listă a abilităților, experienței și a unui CV), a rețelelor sociale cu alte persoane cu interese comune sau ca spațiu pentru expresie personală.

Acești termeni nu se referă de obicei la o singură "pagină" sau la un fișier HTML, ci la o colecție de pagini web și de fișiere asociate sub o adresă URL sau o adresă web obișnuită. În termeni strict tehnici, pagina principală a unei pagini (pagină index) conține adesea conținut restrâns, cu un material introductiv captivant și servește mai mult ca un pointer sau un cuprins către paginile cu conținut mai bogat în conținut, cum ar fi CV-uri, familii, hobby-uri , genealogia familiei, un jurnal / jurnal web ("blog"), opinii, jurnale online și jurnale sau alte scrisuri, exemple de lucrări scrise, clipuri audio digitale audio, clipuri video digitale, fotografii digitale sau informații despre alte interese ale utilizatorului. Multe pagini personale includ doar informații de interes pentru prietenii și familia autorului. Cu toate acestea, unele pagini web create de pasionați sau entuziaști din anumite domenii pot fi un director de web actualizat.

PAGINI WEB PERSONALE

Istorie

Încă de la începutul anilor 1990, majoritatea furnizorilor de servicii de Internet (ISP) au oferit o pagină gratuită, personală și gratuită, împreună cu serviciul Usenet News gratuit. Acestea au fost toate considerate parte a serviciului de Internet complet. De asemenea, mai multe servicii gratuite de găzduire web, cum ar fi Geocities, au oferit spațiu web gratuit pentru paginile web personale. Aceste servicii gratuite de găzduire web ar include, în general, gestionarea site-urilor bazate pe web și câteva scripturi pre-configurate pentru a integra cu ușurință un formular de introducere sau un script de cărți de oaspeți în site-ul utilizatorului. Încă de la începutul anilor 2000, creșterea bloggerului și dezvoltarea software-ului prietenos pentru proiectarea paginilor web a făcut mai ușor utilizatorilor amatori care nu au avut programe de programare sau de formare de site-uri web pentru a crea pagini web personale. Unele site-uri web pentru site-uri web au oferit scripturi gratuite de blog-uri gata făcute, în care toți utilizatorii au trebuit să facă, să introducă conținut într-un șablon. În același timp, o prezență personală pe web a devenit mai ușoară datorită popularității crescute a serviciilor de rețele sociale, unele cu platforme de blogging precum LiveJournal și Blogger. Aceste site-uri web au oferit un sistem de management al conținutului atrăgător și ușor de utilizat pentru utilizatorii obișnuiți. Majoritatea site-urilor personale timpurii au fost stilul Web 1.0, în care un afișaj static de text și imagini sau fotografii a fost afișat persoanelor care au venit pe pagină. Despre singura interacțiune care a fost posibilă pe aceste site-uri timpurii a fost semnarea cărții virtuale "guestbook".

Odată cu prăbușirea bubble-ului dot-com la sfârșitul anilor 1990, industria ISP sa consolidat, iar serviciile de găzduire web s-au mutat de la companiile ISP care au supraviețuit la serviciile de găzduire web independente și la cele cu alte afilieri. De exemplu, numeroase departamente universitare au furnizat pagini personale pentru profesori și posturi de televiziune care le-au furnizat pentru personalitățile lor în aer. Aceste pagini web gratuite au servit ca un perquisite ("perk") pentru personal, în timp ce, în același timp, creșterea vizibilității Web a organizației-mamă. Companiile de găzduire web plătesc o taxă lunară sau furnizează servicii gratuite (bazate pe publicitate) pentru paginile web personale. Acestea sunt valabile sau limitate în funcție de dimensiunea totală a tuturor fișierelor în octeți de pe unitatea hard disk a gazdei sau de lățimea de bandă, (trafic) sau de o combinație a ambelor. Pentru acei clienți care continuă să utilizeze ISP-ul pentru aceste servicii, ISP-urile naționale continuă să ofere spațiu pe disc și ajutor, incluzând scripturile drop-in deja pregătite.

Odată cu creșterea site-urilor Web 2.0, atât site-urile profesionale, cât și cele create de utilizatori, site-urile web amatori au avut tendința de a conține elemente interactive, cum ar fi link-uri "clicabile" la articole de ziare online sau site-uri favorite, opțiunea de a comenta conținutul afișat pe site , opțiunea de a "eticheta" imagini, videoclipuri sau link-uri de pe site, opțiunea de a face clic pe o imagine pentru ao mări sau pentru a afla mai multe informații, opțiunea de participare a utilizatorilor pentru vizitatorii site-ului pentru a evalua sau revizui paginile; chiar și opțiunea de a crea conținut nou generat de utilizatori pentru ca ceilalți să le poată vedea. O diferență majoră între paginile personale Web 1.0 și paginile personale Web 2.0 a fost în timp ce acestea au avut tendința de a fi create de hackeri, programatori de calculator și pasionați de calculator, aceștia fiind creați de o gamă mult mai largă de utilizatori, inclusiv persoane ale căror interese principale stau în hobby-uri sau subiecte în afara calculatoarelor (de exemplu, fanii muzicii indie, activiștii politici și antreprenorii sociali).

Motivaţii

Mulți oameni își păstrează paginile personale pentru a-și exprima opiniile pe teme variate de la știri și politici până la filme sau pentru a servi drept vitrină pentru eforturile lor creative de scriere, scriere, poezie sau muzică. Ele oferă, de asemenea, o legătură de la lume către individ (și de la individ la lume), în conformitate cu o listă de carte telefonică. Unii oameni folosesc pagina lor personală ca metodă de comunicare. De exemplu, un artist aspirant ar putea să dea cărți de vizită cu pagina web personală și să invite oamenii să viziteze pagina ei și să-și vadă opera de artă "ca" pagina sau să-și semneze cartea de oaspeți. Pentru utilizatorii care nu cunosc bine HTML și alte tehnologii Web, conturile personale cu servicii de rețele sociale pot fi mai rapid configurate pentru a crea o prezență personală personală pe web (datorită în parte naturii comunității rețelelor sociale), cu condiția ca autorul paginii nu obiectează la publicitatea online a rețelei și, în unele cazuri, excluderea cititorilor și a browserelor care nu doresc să deschidă un cont. Instituții precum universitățile furnizează adesea facilități pentru pagina de pornire pentru membrii lor, care sunt fără publicitate și pot fi citite fără înregistrare, deși conținutul ar putea fi supus regulilor instituționale (de exemplu, împotriva fotografiilor necorespunzătoare sau a discursurilor de ură).

O pagină web personală poate fi utilizată pentru promovarea proprie pentru o afacere mică sau pentru o afacere antreprenorială, pentru a promova o trupă rock de amatori în care se joacă, pentru a promova activitățile comunitare sau cauzele caritabile pe care le suportă, pentru a oferi acces rapid la informații despre utilizator sau la fel ca ceva "cool" de facut. O pagină web personală îi dă în general proprietarului mai mult control asupra prezenței în rezultatele căutării și a modului în care dorește să fie vizionat online. De asemenea, permite mai multă libertate în ceea ce privește tipul și cantitatea de conținut decât un profil de rețea socială și poate conecta diferite profiluri media sociale. Acesta poate fi folosit pentru a corecta înregistrarea pe ceva sau pentru a clarifica potențialul de confuzie dintre dvs. și cineva cu același nume. Primele pagini web personale erau deseori numite "pagini de start" și se intenționau să fie stabilite ca pagină prestabilită în preferințele unui browser web, de obicei de către proprietarul lor. Aceste pagini conțin adesea linkuri, liste de sarcini și alte informații pe care autorul le-a considerat utile. În zilele în care motoarele de căutare erau în fază incipientă, aceste pagini (și legăturile pe care le conțineau) ar putea fi o resursă importantă în navigarea pe web.

În anii 2010, unii scriitori, trupe și producători de amatori au lansat versiuni digitale ale poveștilor, cântecelor și filmelor lor online, cu scopul de a câștiga un public și de a deveni mai cunoscuți. În timp ce numarul mare de artiști aspiranți care își postă munca online face puțin probabil ca persoanele și grupurile să devină populare prin Internet, există un număr mic de stele YouTube care au fost necunoscute până când performanțele lor on-line le-au adus un public imens.