MICROBLOGGING

Microblogging-ul este un mediu de difuzare online care există ca formă specifică de blogging. Un microblog diferă de un blog tradițional prin faptul că conținutul său este de obicei mai mic, atât în ​​dimensiunea reală, cât și în cea agregată. Microblogurile "permit utilizatorilor să facă schimb de mici elemente de conținut, cum ar fi propoziții scurte, imagini individuale sau link-uri video", care poate fi motivul major al popularității lor. Aceste mesaje mici sunt uneori numite microposturi.

Ca și în cazul blogurilor tradiționale, microbloggerii post despre subiecte variind de la simple, cum ar fi "ce fac acum", la tematice, cum ar fi "mașinile sport". De asemenea, există microbloguri comerciale pentru a promova site-urile, serviciile și produsele și pentru a promova colaborarea în cadrul unei organizații.

Unele servicii de microblogging oferă funcții precum setările de confidențialitate, care permit utilizatorilor să controleze cine poate citi microblogurile lor sau modalități alternative de a publica înregistrări pe lângă interfața web. Acestea pot include mesaje text, mesagerie instant, e-mail, audio digital sau video digital.

Origine

Primele microbloguri erau cunoscute sub denumirea de tumblelogs. Termenul a fost inventat de motivul pentru care norocosul rigid într-un post de blog din 12 aprilie 2005, descriind Anarhia lui Leah Neukirchen.
"Blogging-ul a suferit modificări în forme mai simple (în special link-uri și mob-și aud- și vid- variante), dar nu cred că am văzut un blog ca Anarchia lui Chris Neukirchen, care alcătuiește o grămadă de forme diferite de citare (legături, citate, flickring) într-un tambur foarte lung și îngust și distras. “

Jason Kottke a descris logodne pe 19 octombrie 2005:
"Un tambur este un flux rapid și murdar de conștiință, un pic ca un linklog link-uri de linii rămase, dar cu mai mult decât legături. Ei îmi amintesc de un stil mai vechi de blogging, când oamenii au făcut site-uri cu mâna, înainte ca Movable Type să facă titluri post, toate obligatorii, intrările de blog au devenit articole scurte în reviste și posturile au aparținut unei conversații distribuite în întreaga blogosphere. Robotul înțelepciunii și nodurile bifurcate sunt două bloguri de stil mai vechi care se simt foarte asemănătoare cu aceste bloguri cu comentarii minuțioase, un mic blog de bloguri, cel mai bâzâit lucru dintr-o lucrare finalizată publicată, editare aproape pură ... într-adevăr doar o modalitate de a publica rapid "chestii" pe care le întâlniți în fiecare zi pe web "

Cu toate acestea, până în 2006 și 2007, termenul microblog a fost folosit mai mult pentru serviciile oferite de site-uri precum Tumblr și Twitter. Twitter pentru unul este deosebit de popular în China, cu peste 35 de milioane de utilizatori tweeting în 2012, potrivit unui sondaj realizat de GlobalWebIndex.

Începând cu luna mai 2007, în diferite țări au fost 111 site-uri de microblogging. Printre cele mai notabile servicii se numără Twitter, Tumblr, FriendFeed, Plurk, Jaiku și identi.ca. Diferite versiuni ale serviciilor și ale software-ului cu caracteristici de microblogging au fost dezvoltate. Plurk are o vizualizare cronologică care integrează partajarea imaginilor și a imaginilor. Flipter folosește microblogging ca o platformă pentru ca oamenii să posteze subiecte și să adune opinii ale publicului. PingGadget este un serviciu de microblogging bazat pe locație. Pownce, dezvoltat de fondatorul Digg, Kevin Rose printre altele, microblogging integrat cu partajarea de fișiere și invitații de eveniment. Pownce a fost fuzionat în SixApart în decembrie 2008.

Cele mai importante site-uri de socializare Facebook, MySpace, LinkedIn, Diaspora *, JudgIt, Yahoo Pulse, Google Buzz, Google+ și XING au, de asemenea, propria lor funcție de microblogging, mai bine cunoscută sub numele de "actualizări de stare". Deși actualizările de stare sunt, de obicei, mai restricționate decât microblogging-ul real în ceea ce privește scrisul, se pare că orice activitate care implică postarea, fie pe un site de rețea socială sau pe un site de microblogging, poate fi clasificată drept microblogging.

Servicii cum ar fi Lifestream și SnapChat vor agrega microbloguri din mai multe rețele sociale într-o singură listă, în timp ce alte servicii, cum ar fi Ping.fm, vă vor trimite microblog-ul în mai multe rețele sociale.

Utilizatorii de internet din China se confruntă cu o situație diferită. Serviciile de microblogging străine precum Twitter, Facebook, Plurk și Google+ sunt cenzurate în China. Utilizatorii folosesc serviciile chinezești weibo, cum ar fi Sina Weibo și Tencent Weibo. Personalizate pentru poporul chinez, aceste weibos sunt ca hibrizii de Twitter și Facebook. Acestea implementează caracteristicile de bază ale serviciului Twitter și permit utilizatorilor să comenteze mesajele altor persoane, precum și să posteze cu emoticoane grafice, să atașeze imagini, fișiere muzicale și video. Utilizatorii de microblogi chinezi au urmărit cel mai adesea conținut creat de prieteni, experți într-un anumit domeniu sau legate de celebrități.

folosire

Mai multe studii, în special de la Harvard Business School și de Sysomos, au încercat să analizeze comportamentul utilizatorilor asupra serviciilor de microblogging. Mai multe dintre aceste studii arată că pentru servicii precum Twitter un grup mic de utilizatori activi contribuie la cea mai mare parte a activității. Sysomos "Inside Twitter survey, bazat pe peste 11 milioane de utilizatori, arată că 10% dintre utilizatorii Twitter reprezintă 86% din totalul activităților.

Twitter, Facebook și alte servicii de microblogging au devenit platforme pentru marketing și relații publice, cu o creștere accentuată a numărului de markete social-media. Studiul Sysomos arată că acest grup specific de comercianți de pe Twitter este mult mai activ decât populația generală a utilizatorilor, 15% dintre cei care comercializează peste 2 000 de persoane și doar 0,29% publicul Twitter, urmând mai mult de 2 000 de persoane.

Microbloggingul a devenit, de asemenea, o sursă importantă de actualizări de știri în timp real în timpul revoluțiilor și situațiilor de criză socio-politice, cum ar fi atacurile teroriste din Mumbai din 2008 sau protestele din Iran din 2009. Natura scurtă a actualizărilor permite utilizatorilor să posteze rapid știri, ajungând la un public în câteva secunde. Clay Shirky susține că aceste servicii au potențialul de a avea ca rezultat o cascadă de informare, determinând gardianii să devină activiști.

Microbloggingul a revoluționat considerabil felul în care se consumă informațiile. El a împuternicit cetățenii să acționeze ca senzori sau surse de informație care ar putea duce la consecințe și influențe sau chiar ar putea cauza o acoperire mediatică. Oamenii împărtășesc ceea ce observă în împrejurimile lor, informații despre evenimente și opiniile lor despre subiecte dintr-o gamă largă de domenii. În plus, aceste servicii stochează diferite metadate din aceste postări, cum ar fi locația și ora. Analiza agregată a acestor date include dimensiuni diferite, cum ar fi spațiul, ora, tema, sentimentul, structura rețelei etc. și oferă cercetătorilor posibilitatea de a înțelege percepțiile sociale ale oamenilor în contextul anumitor evenimente de interes. Microbloggingul promovează și autorul. Pe platforma de microblogging Tumblr, caracteristica de reblogging leagă postul înapoi la creatorul original.

Rezultatele unui studiu realizat de Emily Pronin de la Universitatea Princeton și de Universitatea din Harvard, Daniel Wegner, pot explica creșterea rapidă a microbloggingului. Studiul sugerează o legătură între scurte explozii de activitate și sentimente de entuziasm, putere și creativitate.

În timp ce apelul general și influența microbloggingului par a fi în continuă creștere, microbloggingul mobil se mișcă într-un ritm mai lent. Printre cele mai populare activități desfășurate de utilizatorii de internet mobil pe dispozitivele lor în 2012, blogul mobil sau tweeting-ul au fost ultima pe listă, doar 27% dintre utilizatori fiind implicați în acesta.

Utilizare organizațională

Utilizatorii și organizațiile își înființează adesea propriul serviciu de microblogging - software-ul gratuit și open source este disponibil în acest scop. Platformele de microblogging găzduite sunt, de asemenea, disponibile pentru utilizare comercială și organizațională.

Având în vedere timpul și efortul mai mic de a face un post în acest fel sau de a împărtăși o actualizare, microbloggingul are potențialul de a deveni un mediu de comunicare nou, informal, în special pentru munca colaborativă în cadrul organizațiilor. În ultimii ani, modelele de comunicare s-au schimbat în primul rând de la fața-în-față la cele online prin e-mail, IM, mesaje text și alte instrumente. Cu toate acestea, unii susțin că e-mailul este acum un mod lent și ineficient de a comunica. De exemplu, se pot dezvolta "lanțuri de e-mail" consumatoare de timp, prin care două sau mai multe persoane sunt implicate în comunicări prelungite pentru probleme simple, cum ar fi organizarea unei întâlniri. Transmisia "unu-la-mulți" oferită de microbloguri este considerată a spori productivitatea prin eludarea acestui fapt.

O altă implicație a colaborării la distanță este că există mai puține oportunități de conversații informale față în față. În special, programele de lucru au devenit mult mai ocupate și nu oferă suficient spațiu pentru o socializare sau un schimb real. Cu toate acestea, microblogging-ul are potențialul de a susține comunicarea informală între colegii de muncă și de ai ajuta să crească atunci când oamenii se întâlnesc de fapt după aceea. Multe persoane, cum ar fi împărtășirea locului lor și actualizările de stare prin microblogging.

În consecință, se așteaptă ca microblogging-ul să îmbunătățească bunăstarea socială și emoțională a forței de muncă, precum și să eficientizeze fluxul de informații în cadrul unei organizații. Aceasta poate spori oportunitățile de a împărtăși informații, de a ajuta la realizarea și utilizarea expertizei în cadrul forței de muncă și de a ajuta la construirea și menținerea unui loc comun între colegii. Deoarece utilizarea de microblogging continuă să crească în fiecare an, devine rapid o componentă de bază a software-ului Enterprise Social.

Dr. Gregory D. Saxton și Kristen Lovejoy de la Universitatea din Buffalo, SUNY au făcut un studiu asupra modului în care organizațiile nonprofit folosesc microblogging pentru a satisface nevoile și misiunile companiei, cu accent pe utilizarea Twitter. Eșantionul lor a inclus 100 de organizații nonprofit, dintre care 73 au conturi Twitter și 59 care au fost considerate "active" sau au trimis un tweet de cel puțin trei ori pe săptămână. Într-o perioadă de o lună, au fost colectate 4,655 tweets pentru analiză de la aceste organizații.

Ei au dezvoltat trei categorii cu un total de 12 subcategorii în care să plaseze tweet-uri pe baza funcțiilor lor și să clasifice organizațiile bazate pe scopul majorității tweet-urilor lor. Cele trei categorii principale includ informații, comunitate și acțiuni. Informațiile includ interacțiuni unice care informează publicul cu privire la activitățile, evenimentele și știrile organizației. Categoria capului comunității poate fi împărțită și în două subcategorii de construire a comunității și de dialog destinat tweet-urilor. Tweets-urile pentru clădiri comunitare sunt menite să consolideze legăturile și să creeze o comunitate online, cum ar fi tweet-uri care să mulțumească sau să arate recunoașterea evenimentelor curente. Tweets menite să creeze dialog sunt adesea răspunsuri interactive la alți utilizatori Twitter sau tweets care invocă un răspuns de la utilizatori. Articolele tweet-uri de acțiune sunt folosite pentru a promova evenimente, a cere oamenilor să doneze donații, să vândă produse, să ceară voluntari, să facă lobby sau să ceară să se alăture altora.

Prin analiza lor, Saxton și Lovejoy au reușit să identifice scopul principal al organizațiilor nonprofit în utilizarea site-ului de microblogging Twitter și să descifreze organizațiile în trei categorii bazate pe scopul tweet-urilor: 1. "Surse de informare"; 2. "Constructori comunitari, "Și" promotori și mobilizatori ". În discuția lor despre studiu, ei au declarat că ei cred că rezultatele lor sunt generalizabile la alte site-uri de microblogging și de social media.