COMUNITATE WEB

Un serviciu de social networking (site de social networking sau SNS sau social media) este o platformă online pe care oamenii o utilizează pentru a construi rețele sociale sau relații sociale cu alte persoane care împărtășesc interese personale sau cariere similare, activități, medii sau conexiuni reale.

Rețeaua socială este distribuită în diferite rețele de calculatoare. Rețelele sociale sunt în mod inerent rețele de calculatoare, care leagă oamenii, organizarea și cunoștințele. Serviciile de rețele sociale variază în funcție de format și de numărul de caracteristici. Acestea pot integra o gamă de noi instrumente de informare și comunicare, care funcționează pe desktopuri și pe laptopuri, pe dispozitive mobile, cum ar fi computerele tablet și smartphone-urile. Acestea pot include înregistrări digitale pentru fotografii / video / partajare și "înregistrare web" pe internet (blogging). Serviciile de comunitate online sunt uneori considerate [de cine?] Servicii de rețele sociale de către programatori și utilizatori, deși într-un sens mai larg, un serviciu de rețea socială oferă de obicei un serviciu centrat pe individ, în timp ce serviciile comunității online sunt centrate pe grupuri. Definit ca "site-uri web care facilitează crearea unei rețele de contacte pentru a face schimb de diverse tipuri de conținut online", site-urile de rețele sociale oferă un spațiu de interacțiune pentru a continua dincolo de interacțiunile personale. Aceste interacțiuni mediate de calculator leagă membrii diferitelor rețele și pot ajuta atât la menținerea și dezvoltarea noilor legături sociale.

Site-urile de rețele sociale permit utilizatorilor să facă schimb de idei, fotografii digitale și clipuri video, mesaje și să informeze pe alții despre activitățile și evenimentele online sau cu evenimente din lumea reală cu persoane din rețeaua lor. În timp ce rețeaua socială în persoană - cum ar fi adunarea pe o piață a satelor pentru a vorbi despre evenimente - a existat încă de la cea mai veche dezvoltare a orașelor, Web-ul permite oamenilor să se conecteze cu alții care locuiesc în diferite locații, oraș în întreaga lume. În funcție de platforma social media, membrii pot să contacteze orice alt membru. În alte cazuri, membrii pot să contacteze pe oricine au o conexiune și, ulterior, oricine are contact cu o persoană de contact și așa mai departe. Succesul serviciilor de rețele sociale poate fi văzut în dominația lor în societatea de astăzi, când Facebook are un număr de 2,13 miliarde de utilizatori activi lunar și o medie de 1,4 miliarde de utilizatori zilnic activi în 2017. LinkedIn, un serviciu social de rețea orientat spre carieră impune ca un membru să cunoască personal un alt membru în viața reală înainte de a le contacta online. Unele servicii solicită membrilor să aibă o conexiune preexistentă pentru a contacta alți membri.

COMUNITATE WEB

Principalele tipuri de servicii de rețele sociale conțin locații de categorii (cum ar fi vârsta, ocupația sau religia), mijloacele de a se conecta cu prietenii (de obicei cu pagini de auto-descriere) și un sistem de recomandări legate de încredere. Se pot clasifica serviciile de rețele sociale în trei tipuri:

  •     socializarea serviciilor de rețele sociale utilizate în principal pentru socializarea cu prietenii existenți (de exemplu, Facebook)
  •     rețelele sociale online sunt rețele de calculatoare descentralizate și distribuite, unde utilizatorii comunică între ei prin intermediul serviciilor de internet.
  •     servicii de rețea socială în rețea utilizate în principal pentru comunicarea interpersonală nonsocială (de exemplu, LinkedIn, un site orientat către carieră și ocuparea forței de muncă)
  •     serviciile sociale de navigare socială utilizate în principal pentru a ajuta utilizatorii să găsească informații sau resurse specifice (de exemplu, Goodreads pentru cărți)

Au fost încercări de a standardiza aceste servicii pentru a evita necesitatea de a duplica intrările de prieteni și de interese (vezi standardul FOAF). Un studiu arată că India a înregistrat cea mai mare creștere din lume în ceea ce privește utilizatorii de social media în 2013. Un sondaj din 2013 a constatat că 73% dintre adulții din S.U.A. utilizează site-uri de rețele sociale.

Potențialul de creare a rețelelor de calculatoare pentru a facilita noile forme îmbunătățite de interacțiune socială mediată de calculator a fost sugerat de la început. Eforturile de a sprijini rețelele sociale prin intermediul comunicării mediate de calculator au fost făcute în multe servicii online timpurii, printre care serviciile Usenet, ARPANET, LISTSERV și BBS. Multe caracteristici prototipice ale site-urilor de socializare au fost prezente și în serviciile online precum America Online, Prodigy, CompuServe, ChatNet și The WELL.

Rețeaua socială timpurie de pe World Wide Web a început sub forma unor comunități online generalizate, cum ar fi Theglobe.com (1995) Geocities (1994) și Tripod.com (1995). Multe dintre aceste comunități timpurii s-au concentrat pe a aduce oamenii împreună pentru a interacționa prin intermediul camerelor de chat și a încurajat utilizatorii să împărtășească informații personale și idei prin intermediul paginilor web personale, oferind instrumente de publicare ușor accesibile și spațiu web gratuit sau ieftin. Unele comunități - cum ar fi Classmates.com - au avut o abordare diferită prin simpla conectare a oamenilor prin intermediul adreselor de e-mail. PlanetAll a început în 1996.

La sfârșitul anilor 1990, profilurile utilizatorilor au devenit o caracteristică centrală a site-urilor de rețele sociale, permițând utilizatorilor să compileze listele de "prieteni" și să caute alți utilizatori cu interese similare. Noi metode de rețele sociale au fost dezvoltate până la sfârșitul anilor 1990, iar multe site-uri au început să dezvolte caracteristici mai avansate pentru ca utilizatorii să găsească și să gestioneze prietenii. Deschiderea Jurnalului, o comunitate pentru diariștii online, a inventat atât conținutul numai pentru prieteni, cât și comentariul cititorului, două caracteristici ale rețelelor sociale importante pentru interacțiunea cu utilizatorul.

Această nouă generație de site-uri de socializare a început să înflorească odată cu apariția SixDegrees.com în 1997, urmată de Open Diary în 1998, Mixi în 1999, Makeoutclub în 2000, Hub Cultura și Friendster în 2002 și, în curând, a devenit parte a mainstream-ului Internet . Cu toate acestea, datorită ratei mari de penetrare a internetului, primul site de socializare în masă a fost serviciul sud-coreean, Cyworld, lansat ca un site bazat pe blog în 1999 și caracteristici de rețele sociale adăugate în 2001. De asemenea, a devenit una dintre primele companii pentru a profita de vânzarea de bunuri virtuale. Friendster a fost urmat de MySpace și LinkedIn un an mai târziu, și în cele din urmă Bebo. Friendster a devenit foarte popular în insulele din Pacific. Orkut a devenit primul serviciu popular de rețele sociale din Brazilia (deși majoritatea primilor săi utilizatori erau din Statele Unite) și a devenit rapid popular în India (Madhavan, 2007). Atestând creșterea rapidă a popularității site-urilor de socializare, până în 2005, sa raportat că Myspace a primit mai multe afișări de pagini decât Google. Facebook, lansat în 2004, a devenit cel mai mare site de socializare din lume la începutul anului 2009. Facebook a fost introdus pentru prima oară ca un site de socializare în Harvard, extins la alte universități și, în cele din urmă, la oricine. Termenul social media a fost introdus și a devenit în curând răspândit.